Digital delingsdag i Klepp

En mann og dame ser i kamera, de smiler - Klikk for stort bileteOla Horpestad og Sandra Schulze Haddeland

De digitale ressurspedagogene Ola Horpestad og Sandra Schulze Haddeland hadde sammen med digitaliseringsrådgiver Håvard Mikalsen planlagt en interessant digital delingsdag for lærerne fra de ni barne- og ungdomsskolene i kommunen. 

Elin Hofstad, learning specialist i Showbie, viste hvordan man på en enkel og kreativ måte kunne gi underveisvurdering i programmet. Med utgangspunkt i de fire prinsippene for god underveisvurdering; direkte instruksjon, individuelt arbeid/samarbeid, underveisvurdering og sluttvurdering demonstrerte hun forskjellige måter å gi tilbakemeldinger på, for eksempel talenotat, video/skjermopptak, skiftlig tilbakemelding og bruk av emoji/symboler for å karakterisere/skille tilbakemeldinger.

I den den andre delen var det fokus på kunstig intelligens. Etter en kort innledning ved Håvard og Ola fikk lærerne arbeide i grupper med utforsking av språkmodeller. Oppgavene var varierte og skapte stort engasjement hos lærerne, det var mange som gjennom arbeidet fikk ny perspektiver på bruk av KI i klasserommet!

 

Dame holder foredrag, står foran en stor skjerm - Klikk for stort bileteElin Hofstad, learning specialist i Showbie

 

Mann ser i kamera, han snakker i mikrofon - Klikk for stort bileteHåvard Mikalsen


 

Mange personer sitter ved forskjellige bord i et stort rom - Klikk for stort bilete